HELYI DROGELLENES STRATÉGIA 2014.

A XVI. kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum az Önkormányzat támogatásával az országos drogellenes stratégia alapján elkészítette a Kertváros cselekvési tervét, melyet most a kezében tart az olvasó.

Napjainkban szinte elkerülhetetlen, hogy gyermekeink már egyre fiatalabb életkorban találkozzanak azzal az élethelyzettel, amikor döntést kell hozniuk, kipróbálnak-e valamilyen kábítószert.

Helyi drogellenes stratégia 2014.

A kerületi drogellenes stratégia iránymutatással szolgál számukra, hogy jelentős kockázatokat vállalnak a drogok használatával. Viszont önmagában a figyelemfelhívás nem elég. Nem csak a drogproblémával foglalkozó szakemberek, hanem a társadalom valamennyi tagja felelős a környezetében élők sorsáért, különösen a szülők és pedagógusok.

A drogok nélküli életvitel népszerűsítésével, a fiatalok egészségtudatosságának fejlesztésével, valamint az egészséges életmód értékeinek hangsúlyozásával mindenki tehet a jövő generációinak testi és lelki egészségéért.

Amennyiben közös munkánk révén akár csak egy kerületi fiatal úgy dönt, hogy drogok nélkül kíván élni, már azt mondhatjuk, hogy megérte.

 

Budapest, 2014. június 2.

 

Dr. Csomor Ervin

alpolgármester

a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke

A helyi drogellenes stratégia PDF formátumban itt letölthető.

 

0